Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده فیلمنامه سریال هم سایه گفت: ما در سریال هم سایه سعی کرده‌ایم تصویر جدیدی از مهاجران افغانی و نخبگان آن‌ها به تصویر بکشیم تا احساس احترام نسبت به این جامعه را برگردانیم.




به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو تهمینه بهرام نویسنده سریال هم سایه در نشست بررسی معضلات خانواده‌های افغانستانی در ایران و همچنین بررسی سریال تلویزیونی هم سایه که از سوی بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: با توجه به دغدغه‌هایی که من نسبت به مهاجرین افغانی در ایران داشتم پیشنهاد نویسندگی سریال هم سایه را با اشتیاق پذیرفتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان این که داستان سریال هم سایه داستان تعامل هم‌زیستی فرهنگی نسل اول و دوم مهاجرین افغانستانی و و مردم ایران است، افزود: داستان سریال هم سایه از چالشی میان عشق و وظیفه شروع می‌شود و به ارزش‌های والای انسانی، احترام متقابل و تنوع‌های فرهنگی ختم می‌شود.

بهرام بیان کرد: واقعیت این است که بسیاری از فرهیختگان افغانستانی در ایران زیر تصویر قالبی که نسبت به کارگران افغانی وجود دارد در کشورمان فرصت بروز و ظهور پیدا نکرده اند با این وجود ما در این سریال سعی کرده‌ایم تصویر جدیدی از مهاجران افغانی و نخبگان آن‌ها به تصویر بکشیم تا احساس احترام نسبت به این جامعه را برگردانیم.

وی با بیان اینکه یک جوان افغانستانی که در ایران درس می‌خواند یک سرمایه اجتماعی برای کشورمان محسوب می‌شود؛ اما ما نگاه استراتژیک و بلندمدت نسبت به آن‌ها نداشته ایم به همین دلیل بسیاری از نسل دومی‌ها و سومی‌های افغانی در ایران دچار مشکلات هویتی شده‌اند و خود را متعلق به ایران و افغانستان نمی‌داند، تصریح کرد: در این عصر که همه امور به صورت الکترونیکی انجام می‌شود وقتی یک مهاجر افغانی نمی‌تواند در ایران برای خود یک حساب بانکی باز کند در نتیجه به آن‌ها احساس بی هویتی دست می‌دهد.

نویسنده سریال سایه هم سایه با انتقاد از وضعیت کارگران افغانی در کشورمان گفت: با وجود اینکه کارگران افغانی به دلیل فعالیت در مشاغل سخت در حال فرسوده شدن هستند، اما آن‌ها از هیچ گونه بیمه تامین اجتماعی برخوردار نیستند؛ از این رو کارگران افغانی هیچ چشم انداز روشنی پیش روی خود نمی‌بیند.

بهرام تصریح کرد: ما باید نسبت به مهاجرین افغانی نگاه تشویقی داشته باشیم و با توجه به میزان مفید بودن شان برای کشورمان به آن‌ها اقامت بدهیم تا آن‌ها نیز بتوانند جایگاه اجتماعی بالاتری را برای خود رقم بزنند. به هر روی ما باید نسبت به مهاجران افغانی نگاه استراتژیک داشته باشیم.

وی به عدم همکاری خانواده‌های افغانی برای حضور فرزندانشان در سریال هم سایه اشاره کرد و افزود: نگارش و بازنویسی متن فیلمنامه سریال هم سایه ۲ سال طول کشید با این وجود ما در این مدت به مدارس دانش‌آموزان افغانی مراجعه کردیم تا با تجربه زندگی مهاجرین بیشتر آشنا شویم. به هر روی ایران و افغانستان دارای اشتراکات فرهنگی، مذهبی و تاریخی فراوانی هستند و بر این اساس ما امیدواریم سریال همسایه به تقویت روابط بین دو ملت کمک کرده باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: افغانستان همسایه سریال تلویزیونی کارگران افغانی سریال هم سایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۰۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم

 ابوالفضل جلالوندی، مدیر نگارستان اشراق دفتر تبلیغات اسلامی قم در گفت وگو با خبرنگاران تصریح کرد: زبان و ادبیات فارسی از آسیای میانه تا افغانستان و ایران و شبه قاره هند تا  ترکیه به عنوان هویت انسانی، بسترساز تمدنی دیرینه و همدلی و همزبانی صدها میلیون انسان در این پهنه خاکی از زمین شده است. 

وی افزود: در میان ساحت‌های همدلی و هم‌زبانی ملت‌های ایران و افغانستان، ساحت فرهنگ و هنر یکی از مهم‌ترین و در عین حال مغفول مانده‌ترین عرصه تمدن مشترک فارسی است.

مدیر نگارستان اشراق دفتر تبلیغات اسلامی اضافه کرد: در این عرصه، خوشنویسی، اوج هنر اسلامی ایرانی به شمار می‌آید و در افغانستان نیز تاریخی به قدمت زبان فارسی دارد که بزرگانی همچون میرعلی هروی،میرزا جعفرخان بایسنقر و سلطان علی مشهدی از جمله طلایه داران این عرصه در آن خطه اند.

وی خاطرنشان کرد: آن چه رنج سالهای مهاجرت را آسان می کند، پرورش هزاران انسان فرهیخته در عرصه های علم و هنر و صنعت است که امروز مصدر خدمت و رشد و تعالی جامعه هستند.

جلالوندی گفت: این نمایشگاه ادای دینی است به همه فعالان عرصه هنر خوشنویسی از افغانستان و ایران‌. معلمان و اساتیدی که آموزش دادند و معرفت آموزانی که آموختند.

وی بیان داشت: در این نمایشگاه گرانسنگ ۴۱ اثر خوشنویسی از جواد ابراهیمیان و محمد داستان، اساتید ایرانی و محمدزمان حیدری استاد افغانستانی و محمود حیدری، ابوالفضل غلامی، مهدی محمدی، صادق احمدی، ریحانه محمدی و محمد علی خاوری هنرمندان این هنر برپاست.


رئیس اداره هنرهای تجسمی دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: نمایشگاه به همت جمعی از اهالی فرهنگ و هنر افغانستانی استان قم دایر گردیده است و از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی استان قم و معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی که یاریگر پیشنهاد کنندگان، حامیان و مجریان این برنامه گرانسنگ شدند، صمیمانه تشکر می کنم.

در آیین افتتاح این نمایشگاه نیز که با حضور هنرمندان ایرانی و افغانستانی برگزار شد، محمدرضا قربان زاده "رئیس اداره تعاملات رسانه ای دفتر تبلیغات اسلامی" طی سخنانی با اشاره به اشتراکات فرهنگی دو ملت تصریح کرد: می بایست همه ما از زبان هنر برای تقویت تعاملات و اشتراکات بین ملت ها استفاده کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت هنر در ترویج و گسترش معارف والای اسلامی و تمدنی به فعالیت های این معاونت در همین جهت اشاره کرد و افزود: سال گذشته نمایشگاه عکس غزه را داشتیم و پیش از این نمایشگاه، نگارستان اشراق میزبان ورکشاپ فلسطین بود که برپایی این نمایشگاه پس از آن را باید به فال نیک گرفت.

رئیس اداره تعاملات رسانه ای دفتر تبلیغات اسلامی اظهارداشت: همه ملت های مسلمان باید با همدلی در کنار ملت مظلوم فلسطین بایستند و در این صورت فلسطین به پیروزی کامل خواهد رسید. 

وی با اشاره به نقش علمای شیعه دو ملت ایران و افغانستان در ایجاد همدلی و وحدت میان دو ملت، گفت: در صدر همه، مقام معظم رهبری(مدظله العالی) پرچمدار وحدت و همدلی هستند که نقش مهم و بسزایی را در همدلی دو ملت داشته و دارند.

در ادامه، زارعی مدیر کل اتباع استان قم با اشاره به توجه این اداره کل به برنامه های فرهنگی برای اتباع گفت: زارعی با اشاره به برگزاری جشنواره هنرهای نمایشی کرامت مهاجرین در سال ۱۴۰۲ گفت: برنامه ریزی برگزاری جشنواره های فیلم کوتاه و داستان نویسی کودکان و نوجوانان ویژه مهاجرین استان قم در سال ۱۴۰۳ صورت گرفته است.

وی با اشاره همدلی بین اقوام و ملت های اسلامی مقیم در جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد زبان هنر خصوصا خوشنویسی منشأ ظهور و بروز اشتراکات فرهنگی ملل است.

زارعی با اشاره به وجود ظرفیت های ارزشمند هنری بین مهاجرین گفت: اداره کل امور اتباع استان حامی هنرمندان و نخبگان فرهنگی مهاجر در سطح استان است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • بازگشت شهروندان افغانستانی به وطنشان
  • ایران ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد
  • عزاداری مهاجرین افغانستانی همزمان با شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • آغاز ساخت مرکز صحی‌ در پکتیا
  • طرز پخت سیرابی به شیوه زوج غارنشین افغانی (فیلم)